Sneakers Zign Sneakers Zign q7IrEIPWvx
19.12.2007 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Jeans Logo Rygsække Tommy Blue Backpack fFdqq

Hvad er en sekt?

Hvad er en sekt? Og hvad er forskellen på begreberne sekt og religion/kristendom?

Svar:

Hb Sneakers Hb Hummel Hummel Sneakers Team Hummel Team Sneakers Hummel Hb Team HwxI4f0

Ordet 'sekt' betegner i bred forstand en gruppe, der følger en bestemt overbevisning, det kan både være politisk og religiøst, som på en eller anden måde har brudt med en allerede bestående gruppe. Således betegnedes de første kristne også som en sekt.

Rent historisk er ordet dog, i al fald i religiøs sammenhæng, blevet indsnævret noget og har fået en negativ undertone, sådan at en 'sekt' er at forstå som en gruppe mennesker, der enten har brudt med et etableret kirkesamfund og afviger fra det radikalt eller er blevet stiftet af religiøse ledere med radikale og kontroversielle forestillinger. Kirkehistorisk kendetegnede ordet 'sekt' en kætters følgere. Et andet karakteristisk træk ved en sekt er, at den ofte er meget isoleret og centreret omkring én leder.

Det kan være vanskeligt at drage grænsen mellem, hvad der er en sekt, og hvad der ikke er. Syvendagsadventisterne (SDA) blev indtil 1998 af de fleste kristne kirkesamfund regnet som en sekt på samme måde som de fleste kristne kirker opfatter Jehovas Vidner og mormonerne som sekter, men efter en fire-årig dialog, blev det i 1998 mellem det lutherske verdensforbund og SDA vedtaget at de lutherske kirker fremover ikke længere skulle betragte SDA "som en sekt, men som en fri kirke og et kristent verdenssamfund".

Det er heller ikke muligt uden videre at adskille begreberne kristendom/religion og sekt, som du spørger efter forskellen mellem. Man kan måske sige, at en sekt som oftest er religiøs (eller kristen) - men at en religion ikke behøver være sekterisk. Der findes sekter indenfor kristendommen, ligesom der også findes sekter indenfor for islam og jødedommen. Det vil sige grupperinger, større eller mindre, som har deres egen, ofte kontroversielle, forståelse af deres religion.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Logo Backpack Rygsække Blue Tommy Jeans

Lagt på nettet 19.12.2007

comments powered by DisqusTommy Rygsække Backpack Logo Blue Jeans
Ii Slr Sb C Nike Sneakers Portmore FvAqTgxq
Navy New Sneakers Sneakers Balance Navy Balance New Balance Sneakers Navy New nOn5Rw7xETBugatti Bugatti Sneakers Sneakers Black Sneakers Bugatti Black Sneakers Bugatti Black Black xXrnqZX1
Beige Puma Beige Beige Sneakers Sneakers Puma Puma Sneakers Puma Bq7CCa6xw
  • sitemap
  • information
  • links
  • kontakt
  • Logo Backpack Jeans Blue Tommy Rygsække
Tommy Logo Jeans Blue Backpack Rygsække

© 2019 Indre Mission - Ansv. redaktør Asbjørn Asmussen - - Persondatapolitik